Сакупљачи народних умотворина         

У понедељак 13.03.2023. у школском холу ученици одељења  III1 и III3 су са својим учитељицама одржали интерактивни приказ пројектне активности под називом ,,Сакупљачи народних умотворина“.

У оквиру наставних јединица које се односе на народне умотворине реализована је пројектна активност у оквиру које су ученици, ова два одељења,  имали задатак да код куће сакупљају одређену групу народних умотворина. Затим су се у школи групе окупиле и извршиле одабир умотворина за презентацију. Одабране умотворине приказане су постером. У оквиру интерактивне презентација пројектне активности ученици су приказали своје знање, а и комуницирали са публиком тражећи од ње одгонетке на загонетке и одговоре на питалице. Међу присутнима нашли су се: директорка школе, школски педагог, заинтересовани наставници и група ученика седмог разреда. Након одржане презентације са ученицима је извршена евалуација читавог процеса. Ученици воле школске активности у којима се градиво међусобно прожима, па су се тако овога пута теме из природе и друштво (прошлост, знамените личности) и српског језика (народна књижевност) заједно нашле на школским паноима, као продукти ове пројектне активности. Своју креативност ученици су испољили израдом постера, а такође су искористили и своје дигиталне компетенције као би безбедно и сигурно вршили претрагу интернет садржаја.

Пројектна настава има за циљ развијање функционалног знања ученика и заснива се на неком интересантном питању или проблему. Ученици решавају проблем дужи временски период, а коначни продукт тог рада се јавно презентује. Приказана активност управо је најједноставнји пример како се пројектна настава имплементира у школском животу.

За школски сајт

Катарина Симовић

Гордана Ђајић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s