Ана Милуновић водиће радионицу на Републичком зимском семинару за наставнике српског језика

Републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика ће се одржати онлајн од 21. до 23. јануара 2022. године. Организатори Семинара су традиционално, поред Друштва за српски језик и књижевност Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Филолошки факултет Универзитета у Београду. Тема предстојећег Републичког зимског семинара је Настава за ново време (кључна знања из језика и књижевности за наставак школовања и свакодневни живот).

У недељу, 23. јануара 2022. године наставница српског језика и књижевности Ана Милуновић водиће радионицу под називом „Развој критичког мишљења применом метода активне наставе – примери из непосредне наставе и онлајн окружења“. Њена радионица садржаће приказ начина на који су се ученици и наставник прилагодили измењеном наставном процесу, примере увођења нових наставних садржаја кроз пројектно учење, вршњачку едукацију, групни рад, тематску наставу, дебату и дискусију, као и примере из наставне праксе: изборна лектира за осми разред – Џон Бојн „Дечак у пругастој пиџами” – дискусија (непосредна настава) и новела Антона Павловича Чехова „Вањка” – дебата (онлајн настава).

Ова радионица требало би да помогне наставницима да ефикасно прилагоде облике рада измењеном наставном процесу, примене у свом раду различите приступе учењу, повежу и примене традиционална и савремена методичка решења.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s