У школи је реализована обука „Формативно оцењивање и његова примена у дигиталном окружењу“

Наша школа се у току јуна одазвала на позив школама за достављање пријава за учешће наставника у семинару под називом „Формативно оцењивање и његова примена у дигиталном окружењу“ који је упутио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у оквиру Програмске области 2 – Пружање стручне подршке установама у доменима вредновања и самовредновања, реализује пројекат Подршка школи након спољашњег вредновања – иновативне праксе.

Општи циљ пројекта је да се оснаже наставници у основној и средњој школи за формативно оцењивање ученика током учења на даљину.

Специфични циљеви пројекта су: пружање подршке наставницима за коришћење различитих дигиталних алата, техника и материјала; размена добрих пракси и ширење резултата и материјала преко Платформе за наставнике.

Централна активност пројекта „Подршка школи након спољашњег вредновања – иновативне праксе“ односи се на реализацију семинара под називом „Формативно оцењивање и његова примена у дигиталном окружењу„.

Обука се реализује из два дела: први део је онлајн, на Мудл платформи у трајању од 4 сата, а у другом делу обуке учесници присуствују непосредној обуци у трајању од осам сати. На обуци је учествовало 17 наставника и представника стручне службе и управе школе. Учесници који су прошли целокупну обуку добиће сертификат од стране Завода у износу од 12 сати стручног усавршавања. Применом програма обуке развијају се компетенцијe: за наставу и учење (К2), компетенције за подршку развоју личности детета и ученика (К3) и комуникацију исарадњу (К4).

Рад на Мудл курсу реализован је у току септембра 2021. године, а радионица „уживо“ реализована је у суботу, 02.10.2021. године у просторијама наше школе уз поштовање противепидемијских мера. Радионицу је водила Силвана Рељић, наставник енглеског језика из ОШ „Свети Сава“ у Рибници.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s