Промена организације рада за ученике седмог и осмог разреда од понедељка, 13.09.2021. године

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, ДРУГИ МОДЕЛ организације образовно-васпитног рада (КОМБИНОВАНА НАСТАВА)  примењиваће у VII и VIII РАЗРЕДУ ОСНОВНИХ ШКОЛА на територији  40 локалних самоуправа, укључујући и град Краљево од понедељка, 13.09.2021. године.

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Ученици седмог и осмог разреда наше школе, од понедељка имају организовану наставу непосредно у школи и путем наставе на даљину.
У току остваривања образовно-васпитног рада у 7. и 8. разреду одељења се деле у две групе у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно- васпитног рада у основној школи у школској 2021/2022. години.

Непосредан образовно- васпитни рад прва група одељења остварује понедељком, средом и петком, док друга група непосредан образовно-васпитни рад остварује уторком и четвртком. У периоду одсуства из школе, ученици прате наставу путем учења на даљину. Групе и начин остваривања образовно-васпитног рада смењују се на недељном нивоу. Када ученици 7. и 8. разреда немају непосредан образовно-васпитни рад у школи, прате садржаје и раде задатке које наставници постављају у гугл учионицама, односно прате часове наставе у реалном времену.

За ученике од првог до шестог разреда нема промена у начину рада и похађања наставе и одељења ових разреда се не деле на групе.

Имајући у виду доминантну трансмисију делта варијанте SARS-CoV-2, која може узроковати оболевање од COVID-19 и код особа које су претходно прележале ову болест и код вакцинисаних особа, Тим је донео одлуку о неопходности употребе заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против COVID-19 и особе које су прележале COVID-19.

Тим препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време боравка у школи. Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите (дезнифекција руку, чишћење и дезинфекција наставних средстава и простора). Овај изузетак могуће је  применити на захтев родитеља и искључиво уз приложено мишљење лекара специјалисте одговарајуће гране медицине и то по правилу у школи за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Директор школе

Драгана Лазовић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s