РЕАЛИЗОВАН ПРВИ ГРАДСКИ МУЗИЧКИ КВИЗ ПОД НАЗИВОМ „СЕТИМО СЕ МУЗИЧКОГ ТОБОГАНА“

По идеји наставнице музиче културе Драгане Милићевић, квиз који се традиционално одржава у нашој школи, ове године је организован на нивоу града. У првом градском квизу „Сетимо се Музичког тобогана“ учествовале су три школе: ОШ „Браћа Вилотијевић“, ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Светозар Марковић“. Све три школе су најпре одржале квиз на нивоу школе, а затим су се победничке екипе вечерас састале.

На жалост, услед поштовања епидемиолошких мера, квиз није био отвореног типа, већ су присуствовали само наставници који су припремили ученике.

Ипак и без публике, енергија, осмех, срећа, тимски рад и еуфорија огледала су се на лицима петака. Игре нису биле ни мало лаке, али су се ученици фантастично снашли. Игре у којима су показали своје способности су следеће: Асоцијација, Дијаграм, Сетимо се композитора, Караоке, Играј уз музику, Препознај инструмент, Музички крос и Пантомиме.

Иако је до самог краја било неизвесно са бројем поена, ове године победили су ученици ОШ „ Браћа Вилотијевић“ које је припремила наставница музичке културе Јелена Столић.

Ученике је оцењивао жири у следећем саставу: Татјана Каличанин професор солфеђа, Марија Јевтић професор перкусија и Владимир Савић професор солфеђа. Жири је током целог квиза пружао подршку ученицима и на тај начин их ослобађао од треме која је свакако била присутна приликом првог сусрета.

Организација и реализација оваквог квиза представља ствар опште културе, не само музичке. Спој више уметности, али и корелација са неким од предмета, подиже свест о културним вредностима, буди интересовање, мотивише ученике, ствара радне навике, формира естетске критеријуме.         

Захваљујемо се наставницима  ОШ „Браћа Вилотијевић“и ОШ „Свети Сава“ који су се одазвали нашем позиву да заједно урадимо нешто ново. Надамо се да ће, након побољшања епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID19, у градском квизу моћи да учествоје већи број школа.     

Још једном честитамо победницима, али и свим ученицима јер су вечерас сви они показали да су дружење, забава и нова познанства за њих заиста важна.

Велико хвала нашим колегама Драгани Бркушанин, наставници математике,  Ивану Јовановићу, наставнику информатике и рачунарства и Ненаду Лешевићу, наставнику физичког и здравственог васпитања на целокупној техничкој подршци током реализације музичког квиза. 

Драгана Милићевић, наставница музичке културе

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s