Међународни дан заштите од буке

Последње среде месеца априла, широм света обележава се Међународни дан заштите од буке. У питању је глобална кампања коју је 1996. године покренуо Центар за слух и комуникацију, а у циљу подизања свести шире јавности о штетном утицају буке на здравље људи и квалитет живота.


Како је едукација становништва, а посебно деце и адолесцената, од великог значаја за разумевање и решавање проблема загађења буком, тим „Erazmus+” пројекта „SENVIBE” је припремио три кратка филма, „Бука у животној средини”, „Бука у радној средини” и „Занимљивости о буци”, као део глобалне кампање којом се у среду, 28. априла 2021, обележава 26. Међународни дан заштите од буке.


Пројекат „SENVIBE” (Strengthening Educational Capacities by Building Competences and Cooperation in the Feld of Noise and Vibration Engineering) је међународни пројекат покренут са циљем подизања образовних капацитета Републике Србије у области буке и вибрација.

У пројекту учествује једанаест партнерских институција из земље и иностранства, укључујући четири високошколске установе Републике Србије- Универзитет у Крагујевцу, Универзитет у Нишу, Едуконс Универзитет, као и Универзитет у Новом Саду у својству координатора „SENVIBE” пројекта.

Линк за приступ филму „Бука у животној средини“:

Линк за приступ филму „Бука у радној средини“:

Линк за приступ филму „Занимљивости о буци“:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s