Информација за родитеље: Избор уџбеника

Поштовани родитељи,

Имајући у виду исказано интересовање родитеља, желим да вас упознам са процедуром избора уџбеника.

Избор уџбеника у школи извршило је Наставничко веће у складу са Законом о уџбеницима, а на основу образложених предлога стручних већа за области предмета. Стручна већа за области предмета предлоге су дала након сагледавања различитих аспеката одобрених уџбеника више издавача.

Стручна већа (која чине наставници који предају предмет за који се бирају уџбеници) изабрала су оне уџбенике за које сматрају да ће најбоље допринети остваривању прописаних исхода, циљева образовања, која својим стручним, техничким и методичким решењима највише одговарају начину рада са ученицима, узрасту и интересовањима ученика. У обзир су узета и претходна позитивна искуства у коришћењу уџбеника неких издавача и квалитет дигиталних уџбеника (а сви учитељи су прошли обуку за коришћење дигиталних уџбеника).

Осим набавке нових уџбеника за четврти и осми разред (у којим се од следеће школске године примењују нови планови наставе и учења), школа подржава иницијативе родитеља да на други начин обезбеде уџбенике својој деци (набавка коришћених уџбеника, позајмица, размена и сл.).

Ниједан учитељ или наставник у нашој школи није у претходном, а неће ни у наредном инсистирати на куповини новог уџбеника. Ученици могу да уче из расположивих извора знања. Школа подржава учење из свих доступних извора информација, не само из изабраних уџбеника, већ и свих других доступних извора знања, и штампаних и електронских, и оних који се плаћају и оних који су под одређеним околностима бесплатни.

Ценећи вашу заинтересованост за питање избора уџбеника, обавештавамо вас да ће у току наредне школске године бити извршено анкетирање чланова Ученичког парламента или фокус групе сачињене од ученика више разреда, како би били прикупљени ставови ученика о коришћеним уџбеницима, а да ће резултати бити јавно доступни.

Срдачан поздрав, 

Драгана Лазовић, директор школе

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s