„ЗАСАДИ ЖИВОТ, БУДИ ХЕРОЈ!”

Национално удружење родитеља  деце оболеле од рака основали  су 2003. године родитељи лечене деце, лекари, психолози и пријатељи из целе Србије, са циљем да емотивно, практично и материјално помогну  новим породицама,  које тек отпочињу  дугу и неизвесну борбу за излечење својих малишана.

На иницијативу НУРДОР-а,  а поводом обележавања Светског дана деце оболеле од рака – 15. фебруара,  у нашој школи је спроведена хуманитарна акција прикупљања средстава, намењених изградњи нове Родитељске куће  у Београду. Родитељске куће су пројекти од националног значаја, и представљају  један од облика континуиране и стабилне  подршке свим породицама оболеле деце. На тај начин се обезбеђује бесплатан смештај и свеобухватна психо – социјална подршка деци и родитељима из читаве Србије па и региона, током лечења  на београдским педијатријским хемато – онколошким одељењима.

Укључивањем у акцију, наши ученици, њихови родитељи и запослени су постали део широке мреже донатора  и пријатеља деце и младих оболелих од рака. Акција промовише четири поруке:

ПИШИ ШТО ВИШЕ

ЧИТАЈ ШТО ВИШЕ

КАД ГОД МОЖЕШ ПОСАДИ БИЉКУ

УВЕК ПОМОЗИ ДРУГОМЕ

Свим учесницима у акцији донацијa од 100 динара  обезбеђује оловку са bookmarkerom – картонским омотачем и семеном (нана, босиљак, или лаванда).

Са поносом можемо рећи да је акција успешно спроведена на свим нивоима, и да су наши ученици показали своју племенитост, саосећајност  и спремност да пруже помоћ и подршку.    

 Прикупљена су значајна средства (121.700,00 динара), која ће, надамо се, допринети реализацији циљева акције.  

Још једном се захваљујемо на одзиву.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s