Захвалнице за саветнице које су на СОС линији пружале психосцијалну подршку запосленима у образовању, родитељима и ученицима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доделило је захвалнице саветницама на телефонској СОС линији које су током ванредног стања у време пандемије вируса Ковид 19 пружале психосцијалну подршку запосленима у образовању, родитељима и ученицима. Захвалнице су добиле и Љиљана Орловић, школски психолог и Олга Дробњак, школски педагог.

Том приликом, државни секретар Министарства Душан Кићовић је указао на значај овакве подршке образовно-васпитним установама и раду Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Важно  је да СОС линије за пријаву насиља у школама, која је за потребе пружања психосоцијалне подршке била реорганизована током вандредног стања, настави да ради, рекао је Кићовић.

На консултативном састанку који организовао Одсек за људска и мањинска права у образовању саветнице су имале прилику да дискутују и размене искуства  о  ситуацијама са којима се сусрећу у свакодневном раду у образовно-васпитним установама. Такође, упознате су са Изменама и допунама правилника о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, као и планираним активностима из области унапређивања интерсекторске сарадње у заштити деце од насиља.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја изражава захвалност свим сарадницама који волонтерски од 2011. године доприносе раду СОС линије за пријаву насиља у школама.

Извор текста: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s