Европски дан језика

На иницијативу Савета Европе већ деветнаест година  26. септембар обележава се као Европски дан језика. У ОШ „Светозар Марковић“ овај дан годинама уназад заједнички обележавају наставници енглеског, француског и италијанског језика са ученицима млађих и старијих разреда.

У холу школе постављени су панои са радовима ученика и наставника који су настали протеклих дана. Радови млађих разреда обилују креативношћу. На разним језицима, а понајвише на енглеском, исписивали су и исцртавали своје мисли, лепе речи и до сада стечена знања. Посебно су се истакли ученици четвртог разреда. Старији ученици су акценат ставили на разлоге због којих је важно изучавати језике, а у сарадњи са наставницама креирали су едукативни постер Дрво индо-европских језика.

Ове године школска библиотека допринела је  слављењу различитости, мултикултуралности и међусобног уважавања и промовисању вишејезичности као богатства појединца и друштва у целини. На основу интеракције са људима широм Европе у фејсбук групи Celebrate the European Day of languages библиотекарка је осмислила постер налепницу за врата школске библиотеке на којој је на више од двадесет  језика исписана реченица „Добро дошли у школску библиотеку“. Уз натписе су постављене одговарајуће заставе у циљу развоја асоцијативног размишљања, истицања важности међупредметног повезивања наставних садржаја и значаја школске библиотеке у процесу целоживотног учења.

Активности за обележавање Европског дана језика спроведене су уз поштовање прописаних мера превенције током трајања пандемије изазване вирусом COVID19.

Невена Мартић, школски библиотекар

Оливера Илић, руководилац Већа страних језика

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s