Едукативне радионице Природно-математичког факултета за наше ученике другог разреда

У среду, 6.6.2018. године професори и асистенти Природно-математичког факултета из Крагујевца одржали су едукативне радионице за наше ученике другог разреда, који су ове недеље на настави у природи на Гочу. Радионицама су осим ученика другог разреда и њихових учитељица Гордане Ђајић, Јоване Миловановић, Катарине Симовић и Марије Недељковић, присуствовали и  наставница верске наставе Драгана Костадиновић, учитељица Милица Миленковић, помоћник директора Алекса Попадић и наставник информатике Иван Јовановић. Подршку реализацији ових радионица дали су представници Школске управе Краљево Бојана Маринковић (руководилац Школске управе) и Жарко Милосављевић (просветни саветник) и представници Дечјег одмаралишта Гоч: Иван Милић (директор) и управник одмаралишта и школе на Гочу.

За четири одељења другог разреда одржане су радионице које су ученике увеле у свет хемије, физике, математике и биологије. Са нашим ученицима реализоване су интерактивне радионице „Хемија- наука која зна скоро све“, „Физика за мале“, „Игре на срећу и где је ту математика“ и „Пчелица и мед“.

Ученици су имали прилику да раде експерименте помоћу којих су доказивали присуство протеина и угљених хидрата у течностима које су претходно сами сипали у епрувете, изводе огледе којима су доказивали физичке појаве попут магнетисзма и електрицитета, практичним вежбама проверавају теорију вероватноће и под микроскопом гледају делове цвета и листа. Ово су биле само неке од занимљивих активности у којима су наши ученици током радионица учествовали.

Ученици су са радионица изашли одушевљени, као и њихове учитељице.

Наши гости и реализатори едукативних радионица показали су велико знање и спремност да прилагоде озбиљна научна знања узрасту наших ученика и на тај начин су показали да ученици никада нису превише млади да направе кораке према стицању знања из различитих наука. 

Захваљујемо се професорима Природно-математичког факултета из Крагујевца који су нашим ученицима приредили незаборавно искуство и показали спремност за наставак сарадње.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s