Успех нашег хора на међународном такмичењу у Бијељини

Девојчице из хора основне школе „Светозар Марковић“ са Мајских музичких свечаности у Бијељини на којима је наступило око 1.000 извођача, вратиле су се са освојеним првим местом у категорији дечјих хорова

Протеклог викенда у Бијељини је завршен 17. хорски фестивал „Мајске музичке свечаности“, који је током четири дана трајања окупио више од 1.000 хорских певача. На фестивалу је учествовало 30 хорова из Босне и Херцеговине, Турске, Србије, Словеније и Хрватске.

Учесници су се такмичили у седам категорија – мешовити хорови, мешовити камерни, црквени, мушки, женски, дечји хорови и фолклор, а одржано је и такмичење соло певача

Драгана Милићевић, професорка музичког васпитања у ОШ „Светозар Марковић“ каже нам да су у категорији у којој су се они такмичили били хорови из Србије и Босне и Херцеговине и поносна је на успех чланица свог хора које су освојиле прво место.

– Ми смо били једини смо хор основне сколе из Србије. Углавном су били црквени дечји хорови, градски и хорови Београдског певачког друштва. Право је задовољство такмичити се са хоровима који већ дуго постоје – задовољна је Драгана.

Било је то лепо дружење, додаје она, јер су девојчице имале прилику да упознајучланове других хорова, а посебна чар овог такмичења била је идеја да споје такмичење и екскурзију.

– Дан после такмичења провеле смо у етно-селу Станишичи поред Бијељине, тако да деца,осим медаље, имају и лепе успомене на диван мајски викенд – каже Драгана.

Наравно, и овог пута родитељи су сносили све трошкове, јер другу подршке немају.

Сада их у петак 18. маја најпре очекује такмицење на ФЕДЕХ-у (Фестивалу дечјих хорова) у Београду, а затим ће, надају се сасвим успешно, онако како су и почели, на најлепши начин заокружити ову сезону 27. маја на Републичкој смотри у Лазаревцу.

 

Извор текста: Портал Круг

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s